به گزارش شهرآرانیوز، مراسم تکریم رئیس سابق و معارفه سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد با حضور «محمد روشن» مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ظهر امروز (چهارشنبه) در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
در این مراسم که با حضور و همراهی معاونان سیاسی و زیارت استاندار خراسان رضوی، جمعی از مسئولان استانی و اساتید دانشگاه فردوسی مشهد و بدون حضور «مسعود میرزاییشهرابی»، رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد، برگزار شد، «عبدالرضا جوانجعفریبجنوردی» با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، به عنوان سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد منصوب شد.
در ابتدای این مراسم «سیدمحمدجواد ساداتی»، سرپرست دفتر ریاست و روابطعمومی دانشگاه فردوسی مشهد، ضمن ادای خیرمقدم به حاضران در مراسم، گفت: دانشگاه فردوسی میراثی کهن و دیرینه است و بزرگانی برای حس وفاق و همبستگی برای آن تلاش کردهاند.
وی با اشاره به لزوم تداوم حس وفاق و همبستگی، امنیت کاری، امید به آینده و تداوم فعالیتهای علمی، آموزشی و فرهنگی در دانشگاه فردوسی مشهد، ابراز امیدواری کرد که روند وفاق و همبستگی میان جامعه دانشگاهی در این دانشگاه مهم برقرار بماند.
حجتالاسلاموالمسلمین «مهدی ایمانیمقدم»، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه دانشگاه مبدأ تحولات اجتماعی است، گفت: جابهجایی در سطوح مدیریتی دانشگاه، اقتضای کار مدیریتی و امری مقبول است.
وی به بیان ویژگیهای دکتر جوانجعفری، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد، پرداخت و افزود: عالمبودن و استادتمامبودن رشته حقوق و شایستگی علمی برای پذیرش مسئولیت دانشگاه بزرگ و پرقدمت فردوسی، از ویژگیهای ایشان است.
ایمانیمقدم ادامه داد: ایشان در خانوادهای روحانی متولد شده، با نگاه معنویت و اخلاق وارد فضای علمی شده است و انتظار میرود در دوره مدیریتی ایشان، موضوع معنویت و اخلاق و عدالت موردتأکید قرار بگیرد.
وی با اشاره به گرایش اصلاحطلبی جوانجعفری، تنوع گرایشهای سیاسی در جامعه را امری طبیعی دانست و افزود: البته واژه اصلاحطلبی نیز باید بهدرستی معنا شود تا منشأ اختلاف نشود. اگر اصولگرایی را بهمعنای پایبندی به اصول انقلاب بدانیم، جوانجعفری فردی اصولگراست. اصلاحطلبی بهمعنای انتقاد و دیدن عیبها برای رفع آنها که معنایی عقلایی دارد و منشأ حرکت است، امری پسندیده است. قبول مسئولیت در جمهوری اسلامی بهمعنای حرکت و تعالی است و انتصاب ایشان منشأ خیروبرکت خواهد بود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد، به تخصص جوانجعفری در علوم انسانی اشاره کرد و گفت: تا پیشازاین با این تخصص، وزیر علوم هم نداشتهایم و اینکه هم وزیر و هم سرپرست دانشگاه فردوسی در حوزه علوم انسانی تخصص دارند، میتواند در مسیر ارتقا و اعتلای علوم انسانی در کشور مؤثر باشد.
وی در ادامه با اشاره به خدمات «مسعود میرزاییشهرابی» و «احد ضابط»، رؤسای قبلی دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: ندیدن زحمات آنها مصداق ظلم است و باید همتهای بزرگ را تکریم کرد.
در ادامه این مراسم، دکتر «محمدجعفر یاحقی»، استاد بازنشسته دانشگاه فردوسی و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز با اشاره به اینکه با حضور یک وزیر حقوقدان، افق دیگری به روی فرهنگ ایران باز شده است، از تداوم این روند در دانشگاه فردوسی مشهد استقبال کرد.
وی با بیان اینکه نام فردوسی، پشتوانه علوم انسانی ما و فعالیتهایی است که باید در دانشگاه فردوسی صورت بگیرد، ادامه داد: نام فردوسی، بزرگی اندیشه و ستبری فکر است که بهعنوان شعار دانشگاه انتخاب شده است و باید همچنان ادامه پیدا کند.
یاحقی با تقدیر از رؤسای قبلی دانشگاه فردوسی که سنگر دانشگاه را نگه داشتهاند، افزود: وظیفه همکار جدید ماست که این مسئولیت خطیر را ادامه دهد.
وی با اشاره به اینکه رشته حقوق بهعنوان پایه سوم در شاهنامه معرفی شده و فردوسی مروج حقوق و دادگری بوده است، گفت: با حضور افراد حقوقدان در رأس وزارت علوم و مراکز علمی مانند دانشگاه فردوسی، میتوان به این امر امیدوار بود.
یاحقی به تعریف عدل در فرهنگ اسلامی با معنای «استفاده از هر چیز در جای خود» اشاره کرد و بیان کرد: جناحبندی و تفرقه معنا ندارد و یقین دارم که عدالت، سرلوحه فعالیتهای سرپرست دانشگاه فردوسی قرار میگیرد. انتظار داریم از هر نیرو و توانی درراستای پیشرفت دانشگاه استفاده شود.
وی تأکید کرد: دانشگاه فردوسی وارث عظمت فرهنگ درخشان ایرانی و اسلامی در منطقه خراسان است. محدودیتها میتواند به حال دانشگاه مضر باشد. درِ دانشگاه باید به روی مردم باز باشد. مسئولان دادگر و حقوقدان هر چیز را در جای خود استفاده کنند و اگر از کسی حقی تضییع شده است، آن را بازگردانند.
«محمدعلی نبیپور»، سرپرست معاونت سیاسی استانداری خراسان رضوی نیز در این مراسم با بیان اینکه ریشه نقشآفرینیهای اجتماعی، در دانشگاه است، از تأثیرگذاری دانشگاه فردوسی در عرصههای مختلف فرهنگی و اجتماعی سخن گفت و اظهار کرد: این دانشگاه حتما باید در معادلات سیاسیاجتماعی مختلف نقشآفرین باشد و باید از ظرفیتهای مختلف آن استفاده کرد.
وی افزود: باید فضایی امن و نه امنیتی در دانشگاه ایجاد شود تا دانشجو و دانشگاهیان بتوانند در مسیر تمدنسازی قدم بردارند. با ایجاد محدودیت، خالصسازی و اقداماتی که مسیر دانشگاه و کنشگری را محدود کند، دانشگاه نمیتواند تمدنساز باشد.
نبیپور تأکید کرد: مدیران دانشگاه کمک کنند حرکتهای بالنده از دانشگاه به اتاقهای تصمیمگیری در استان و کشور نفوذ کند. به دانشجو و دانشگاه فرصت نقد منصفانه داده شود و ما هم کمک میکنیم. نگاه دولت و مدیران آن این است که مشکلات در اتاقهای فکر و با محوریت دانشگاه حلوفصل شود.
وی ادامه داد: رابطه بین دانشگاه و جامعه، باید تعاملی و درراستای ارتباط باشد و دانشگاهی که در مسیر تمدنسازی حرکت میکند، باید به همه مردم و مسئولان کمک کند.
در بخشهای دیگری از این مراسم، دکتر محمد روشن مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر عبدالرضا جوانجعفریبجنوردی سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد، نکاتی را بیان کردند.